Hvordan finne ut mer om personlig okonomi scaled - Hvordan finne ut mer om personlig økonomi?

Hvordan finne ut mer om personlig økonomi?

Det er mange ulike ressurser du kan benytte deg av når det kommer til personlig økonomi. Mye av det handler om hva slags person du er og hva du selv foretrekker. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvilke muligheter du har.

bruk internett - Hvordan finne ut mer om personlig økonomi?

Bruk internett

Det finnes veldig mange gode ressurser på nett, inkludert denne siden. Her vil du finne tips og triks som du kan benytte deg av for å få en bedre økonomi. Hvis du vil finne ut om pengebruken din er normal, kan du for eksempel benytte deg av SIFO. Her vil du finne et referansebudsjett som du kan basere dine egne utgifter på, i tilfelle du ikke har full oversikt fra før. Det er også slik at det er lett å finne fram på denne siden, ettersom ressursene er gode og forklart på en enkel og grei måte.

Bruk en finansiell planlegger - Hvordan finne ut mer om personlig økonomi?

Bruk en finansiell planlegger

Dette er noe som har blitt mer og mer populært. Dette vil si at du fysisk skriver ned alt av inntekter og utgifter. Da vil du ha en oversikt over hvor mye penger du faktisk har og hva du faktisk bruker. Det å skrive det for hånd gjør det for mange mer reelt også. Hvis du ikke helt vet hvor du skal begynne når det kommer til å budsjettere, kan det å bruke en finansiell planlegger virkelig hjelpe deg på vei! Det er noe vi anbefaler til både nybegynnere og erfarne økonomer.

Laer av andres feil - Hvordan finne ut mer om personlig økonomi?

Lær av andres feil

Det finnes en rekke programmer der du kan se hva andre gjør feil og så se om du også gjør det samme. Da blir det også lettere å finne en løsning på hva det er du kan gjøre, for du vil få forslag fra eksperter. Gode eksempler på programmer som dette er «Luksusfellen» og «I Lomma på Silje». Her vil du få gode tips til hva du kan gjøre for å hindre at økonomien din blir verre og verre for hvert år som går.

Hva slags ressurser benytter du deg av når det kommer til personlig økonomi?